Over Aleida

Mijn naam is Aleida Louter, en werken met paarden op allerlei verschillende manieren is mijn passie. Na jarenlang met paarden hebben gewoond, gewerkt en gereisd, heb ik in 2020 de jaartraining “Sjamanistisch coachen met paarden” afgerond.

Het is onderdeel van mijn missie om paarden in een ander licht te zetten. In de geschiedenis hebben mens en paard een bijzondere relatie tot elkaar. Vaak is de mens de baas, en moet het paard luisteren en zijn wil buigen om de mens te dienen. Het is tijd voor een compleet andere benadering naar deze bijzondere wezens. Ze kunnen ons vanuit een heel andere hoek dienen. Paarden kunnen n harmonie, afstemming en verbinding met ons mensen, fantastische leermeesters zijn.

Het is mijn intentie om jou te bekrachtigen in de sessie. Iedereen heeft zijn of haar eigen antwoorden al in zich, en we kunnen elkaar daaraan helpen herinneren. De paarden zijn hierbij een krachtig hulpmiddel, volledig afgestemd op wat er nodig is.

Het paard als coach

Paarden zijn gevoelige dieren, en leven in een kudde. Het belang van de kudde staat voorop, in tegenstelling tot de individualistische aanpak van de mens. Zodra we bij de paarden in de weide gaan, zijn we onderdeel van de kudde.
Paarden reageren meteen op onze staat van zijn. Op het moment dat we authentiek zijn, of we daar bewust van zijn of niet, zullen ze daar op reageren.

Paarden coachen op energetisch, emotioneel en fysiek gebied. Ze weten waar blokkades zitten, en kunnen dit op verschillende manieren ‘aanwijzen.’ Ik help te vertalen wat het paard zou kunnen bedoelen als het nodig is, en op deze manier kun je tot onverwachtse inzichten komen.

We maken gebruik van het “al wetende veld”. Door in het veld te gaan bij de paarden stappen we ook het intelligente veld in. Hier geeft alles informatie, de bomen, de vogels, de wind…
Een groepsopstelling is een treffende manier om nieuwe inzichten en informatie te vergaren! Het veld streeft naar harmonie, en de hoogste waarheid. De paarden zijn hier feilloos op aangesloten en kunnen door rond te lopen bijvoorbeeld energetische verbinden leggen of juist verbreken.
Kom het ervaren!

Beschiknbare locaties: Wapserveen (Drenthe), Uffelte (Drenthe), Bergen (Noord-Holland)

%d bloggers liken dit: